Hoppa till innehållet
DIN WEBSHOP FÖR GASOLPRODUKTER - FRAKT FRÅN 49kr
DIN WEBSHOP FÖR GASOLPRODUKTER - FRAKT FRÅN 49kr
Billigare att värma huset med gasol än med el

Billigare att värma huset med gasol än med el

Villa- och husägare har ställts inför den nya verkligheten med historiskt höga elpriser i Sverige sedan förra året, med elräkningar som förväntas tredubblas vintern 2022. Husägare måste drastiskt minska sin elanvändning, och enligt en Novus-undersökning 2022 är mer än hälften av husägarna oroliga för sina elräkningar. I vissa fall var individer tvungna att sälja sina hem när elräkningarna femdubblades.

Ökade kostnader är främst grunden för att svenskarna ska minska sin elförbrukning, men sedan december 2022 har myndigheter märkt ytterligare en anledning: Vissa delar av Sverige kan helt enkelt stänga av strömmen.

gasol billigare än el

Fokus på att sänka temperaturer bygger på att det står för merparten av den totala elförbrukningen i svenska hushåll. Det vill säga att värme och varmvatten är de mest energikrävande hushållen och står för nästan 75 % av den totala förbrukningen. Hushållsvaror som belysning, tvätt och hemelektronik stod för resten av konsumtionen.Enligt Myndigheten for beredskap och samhällsskydd (MSB) rekommenderas hushåll att använda alternativa värmekällor vid strömavbrott av olika anledningar, som Gasol Diesel eller ved. Under 2022 har vi sett en rekordförsäljningstillväxt för gasol drivna förbrukare.
Gasolvärmen har gått ifrån ett komplement till populärt spartips bland villaägare och enligt experter kan gasspisar och gasolkaminer minska energikostnaderna.
Dock till skillnad från el kan gasol inte värma upp ytan på ett helt hus lika lätt, utan bara utrymmet det står i, som vardagsrummet, garaget eller uterummet.
- Vi behöver inte värma hela huset, idag får vi tänka sparsamt och bara de utrymmen vi faktiskt använder

Så mycket billigare är det med gasol:
Cirkapris på en flaska på 10 kg /359kr
Motsvarar ett elpris på ca 2,20 kr/kWh (exkl. elnätsavgift). En genomsnittlig villa i Sverige gör av med ca 20 000 kWh/år, när elpriset ligger på 6 kr/kWh blir priset ca 330 kr per dag, vilket blir 9 900 kr i månaden. Motsvarande värmeförbrukning med gasol kostar ca 120 kr/dag, vilket resulterar i en kostnad på 3 600 kr i månaden.

HOS OSS PÅ GASIP SÅ BETALAR DU BARA 319KR FÖR EN P10 SÅ VI BLIR ÄNNU BILLIGARE ÄN EXEMPLET!!

Föregående artikel Den Ultimata Guiden till Gasolvärmare