Hoppa till innehållet
DIN WEBSHOP FÖR GASOLPRODUKTER - FRAKT FRÅN 49kr
DIN WEBSHOP FÖR GASOLPRODUKTER - FRAKT FRÅN 49kr
Köra Gasolgrill på Engångsflaska, kan man det? Enkel Guide

Köra Gasolgrill på Engångsflaska, kan man det? Enkel Guide

Så här ansluter du din gasolvärmare eller gasolkök till en engångsflaska

Hej och välkommen till gasip.se, din webbshop för allt som har med gasol att göra. Jag heter Alfons och jag är grundaren och ägaren av gasip.se. I det här inlägget ska jag visa dig hur du kan ansluta din gasolvärmare, gasolkök, eller annan gasolapparat som du brukar koppla till en campingflaska eller en POLflaska, till en engångsflaska istället. Det kan vara praktiskt om du vill att det ska vara lättare att ta med sig, eller ha som reserv om den stora tar slut

För att kunna göra det behöver du en speciell adapter som passar på engångsflaskan och ger dig en campingflaska anslutning. Men det finns några olika sätt att göra det på och några saker att tänka på. Därför har jag gjort en video där jag förklarar allt du behöver veta om hur du ansluter din gasolvärmare eller gasolkök till en engångsflaska. Du kan se videon här.

Vad är en engångsflaska och varför använda den?

En engångsflaska är en liten gasolflaska som väger väldigt lite och är väldigt smidig att använda och bära med sig. Den innehåller ungefär 0,5 kg gasol och är ett praktiskt och billigt alternativ till en större gasolflaska.

En engångsflaska kan vara ett bra alternativ om du vill använda gasol till något som inte kräver så mycket gas, till exempel en gasolvärmare, ett gasolkök, eller en gasollampa. Du slipper då köpa och släpa på en större och tyngre flaska som du kanske inte använder så ofta.

Vad är en adapter och hur fungerar den?En adapter är ett tillbehör som gör att du kan koppla din gasolapparat till en engångsflaska istället för en campingflaska eller en polflaska. Den har en invändig 7/16" gänga i botten som passar på engångsflaskan och en invändig M14x1,5 gänga i toppen som passar på din gasolapparat eller anslutningsventil. Du skruvar helt enkelt fast adaptern på engångsflaskan och sedan kopplar du din gasolapparat till adaptern.

Det finns olika typer av adapter beroende på vilken typ av gasolapparat du har. Om du har en gasolapparat som går på högt tryck, till exempel en gasolvärmare, behöver du en adapter med en vinklad anslutningsventil. Om du har en gasolapparat som går på lågt tryck, till exempel ett gasolkök, behöver du en adapter med en regulator. Du kan se skillnaden på bilderna nedan.Hur ansluter du din gasolvärmare eller gasolkök till en engångsflaska?

När du ska ansluta din gasolvärmare eller gasolkök till en engångsflaska finns det några saker du behöver tänka på. Här är några tips:

  • Se till att du har rätt typ av adapter för din gasolapparat. Du kan hitta information om detta på förpackningen eller på vår hemsida.
  • Se till att du har en avstängningsventil på din gasolapparat. Det är viktigt att du stänger av gasen innan du kopplar eller lossar adaptern. Annars kan du riskera att få en gasexplosion eller brännskada.
  • Se till att du kontrollerar att adaptern är ordentligt ansluten innan du öppnar gasen. Du kan göra det genom att dra lite i den och se om den sitter fast. Du kan också använda såpvatten eller läckspray för att se om det bubblar någonstans.
  • Se till att du förvarar adaptern på en torr och ren plats när du inte använder den. Du kan använda en skyddskåpa eller en plastpåse för att skydda den från smuts och fukt. Det förlänger livslängden och minskar risken för läckage.

Var kan du köpa en adapter för engångsflaska?

Om du vill köpa en adapter för engångsflaska, kan du beställa den direkt från vår webbshop gasip.se. Du kan också köpa andra gasolprodukter och tillbehör från oss.

Vi erbjuder snabb och säker leverans till hela Sverige. Vi har också ett stort utbud av andra gasolprodukter och tillbehör för husvagn, husbil, camping och fritid. Du kan se alla våra produkter på vår hemsida.

Om du vill se hur en adapter för engångsflaska fungerar i praktiken, kan du titta på vår video som vi har lagt upp på vår YouTube-kanal. Du kan se den
https://www.youtube.com/watch?v=IEupAQgkwlA&t=24sSammanfattning

I det här inlägget har jag visat dig hur du kan ansluta din gasolvärmare, gasolkök, eller annan gasolapparat som du brukar koppla till en campingflaska eller en polflaska, till en engångsflaska istället. Det kan vara praktiskt om du vill spara plats, pengar, eller bara prova något nytt.

För att kunna göra det behöver du en speciell adapter som passar på engångsflaskan och ger dig en campingflaska anslutning. Men det finns några olika sätt att göra det på och några saker att tänka på. Därför har jag gjort en video där jag förklarar allt du behöver veta om hur du ansluter din gasolvärmare eller gasolkök till en engångsflaska.

Jag hoppas att du har fått några tips och inspiration om hur du kan använda en adapter för engångsflaska. Om du har några frågor eller behöver hjälp med vad det är exakt du behöver för att koppla ihop dina saker, är du välkommen att skriva dem till oss så kommer vi att hjälpa dig! Tack för att du läste och ha en bra dag! 😊

Nästa artikel Snabbkoppling för gasol - visste du att...